Начало Цветен зодиак
Хороскоп на цветята Печат Е-мейл

ХОРОСКОП НА ЦВЕТЯТА
(цветен зодиак)

 

01.01 - 10.01
Жълта тинтява
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Борбени хора, които постигат целите си. Шефовете ги ценят, По характер са състрадателни, покорни, скромни. Домошари са. Не клюкарстват и лесно дават пари. Те са предани приятели, верни любими и добри родители. Да се пазят в студено време, особено краката и гърлото си.

11.01 - 20.01
Магарешки трън
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Активни, бъбриви, живи. Обичат да приковават вниманието. Основното им качество е добротата. Любовта им е щедра, но и задушаваща. За тях семейството е религия. Работят ожесточено, затова отрано могат да страдат от високо кръвно налягане. Редовната почивка за тях е много важна.

21.01 - 31.01
Безсмъртниче
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са хора на здравословния живот. Почитатели са на модата. Елегантността им предизвиква често завист, но те съумяват да побеждават неприятелите си с достойнство. Имат силен дух, оцеляват в най-трудните ситуации и стигат до върха на социалната стълбица. Да внимават за душевното си здраве.

01.02 - 10.02
Бял имел (вискум)
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Хора с богат вътрешен живот. Лесно се спогаждат с околните. Не са от тези, които бият на око, и затова трудно се забелязват от пръв поглед. За сметка на това имат достатъчно енергия, за да се защитават без външна помощ. В чувствата са последователни и често са стълбът в семейството.

11.02 - 19.02
Беладона
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са физически красиви хора. Успяват да преценят другите от първа среща. Не могат да вървят против съвестта си и никога няма да изоставят приятелите си. Лесно правят кариера, дори могат да достигнат неочаквани върхове. Това са хора с късмет.

20.02 - 29.02
Мимоза
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Чувствителни хора, които лесно се обиждат. Работливи и отговорни са, но искат непременно да бъдат оценени. Често изискват много внимание и проявяват капризи. Промените на настроението при тях са чести, страдат от депресии и могат да посегнат на алкохола.

01.03 - 10.03
Мак
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Красиви хора, които действат като опиум на околните. Родени дипломати, те лесно печелят доверие и дават тон. Обичат да се радват на живота и могат да се увлекат по хазартните игри. Женят се късно, пътят им е постлан с тръни, но ако укротят демоните си, стигат далече. Да не прекаляват с месото.

11.03 - 20.03
Лилиум
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Хора, които се заобикалят с тайнственост (сред тях има пророци и астролози). Лесно привличат другите, но и лесно ги зарязват. Обичат лукса и властта. Трудно могат да бъдат манипулирани. Когато задоволят капризите си, могат да станат непоносими. Страдат от кожни раздразнения и алергии.

21.03 - 31.03
Напръстник
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Трудни хора. Само появата им в колектив може да направи атмосферата непоносима. Главите им работят като компютри и са надарени за бизнес. Но трудно създават семейство и са готови да го жертват заради независимостта си. Отлично се оправят в трудни ситуации. Да се пазят от високо кръвно и депресии.

01.04 - 10.04
Магнолия
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те винаги искат да са първи. Но не се вслушват в съветите и затова положението им често е нестабилно. Внимават с какви хора се заобикалят и като приятели са незаменими. За да осигурят комфорта на семейството си, не се спират пред нищо. Обожават сладките работи, затова трудно пазят талия.

11.04 - 20.04
Хортензия
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Широко скроени хора с големи сърца. Обожават светския живот. Обичат и домашните сбирки в тесен приятелски кръг. Готови са да подарят прескъп подарък без нищо в замяна. Често партньорите им ги упрекват в прахосничество. Имат малко верни приятели. Да обръщат внимание на очите.

21.04 - 30.04
Далия
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Хора, които са взискателни към себе си и околните. Обичат изкуството и са късметлии поначало. Много разчитат на това и ако случайно не им провърви в хазарта или в личния живот, губят самоконтрол и могат да станат враждебни и цинични. Затова трябва да се грижат за нервите си.

01.05 - 10.05
Момина сълза
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са хора, съчетаващи скромност, щедрост и ум. Но са доверчиви и стават жертва на недобронамерени хора. Занимават се с благотворителност. Жената Момина сълза се нуждае от покровител. Не понасят предателството. Страдат от ставни заболявания.
n

11.05 - 20.05
Калдъръмче
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Животът често е несправедлив към тях. Затова са склонни да се затварят в себе си. За тях е трудно както в къщи, така в службата и в любовта. В същото време са жертвоготовни и могат да датат и ризата от гърба си за близък. Застрашава ги диабет.
n

21.05 - 31.05
Лайка
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Сложни характери. Искат да минат за открити, а не е така. Хитри са, а понякога коварни. Имат хубава външност и с нея правят кариера. Не понасят самотата и могат да живеят с човек само защото ги обича. Материалисти са. Страдат от бъбречни заболявания.
n

01.06 - 11.06
Камбанка
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Обичат сигурността в живота. За да са щастливи, трябва да имат здраво семейство. Държат другите да се съобразяват с тях. Обичат да трупат вещи, поддържат добър ред вкъщи и са добри кулинари. Обичат по веднъж и рядко се женят повторно. Страдат от бронхити и ангини.
n

12.06 - 21.06
Маргаритка
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те обичат дома, спокойни са и са наблюдателни. Свенливи са, но и смели. Взискателни са и затова се женят късно и трудно. Обичат спектаклите, театрите и филмите, но по телевизията. Стават известни рядко, но с малко усилия. Да се пазят от наднормено тегло.
n

22.06 - 01.07
Лале
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Мъжете от тази зодия са донжуани, жените - силни и с високо мнение за себе си. Трябват усилия, за да ви допуснат до себе си. Те са неверни и обожават свободата. Винаги казват какво мислят. Първо правят кариера, а после се женят, ако въобще го направят. Късметлии са и се радват на добро здраве.
n

02.07 - 12.07
Водна лилия
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Чувстват се добре във всяка среда. Имат разнородни интереси. Рядко стават лидери. В живота трябва за всичко да се борят, но като феникс успяват винаги да възкръснат. Държат на семейството и да се грижат за него. Като партньори са предани и обичат, дори да не са обичани. Страдат от болки в гърба.

13.07 - 20.07
Виолетка
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те са глезени и капризни, защото всички ги харесват. Търсят заможни партньори, за да ги издържат. Потайни са. Могат да останат в сянката на човека, когото обичат, но при нужда излизат на светло и си искат дължимото. Имат много приятели, но ги използват за целите си. Страдат от сърдечносъдови заболявания.

21.07 - 31.07
Шипка
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Също като шипката, наречена "дива роза", това са хора непокорни, но и способни да се защитят, дори да се бият до смърт. Искрени са с приятелите си. Обичат да пътуват и се стараят нищо да не липсва на семейството им. Могат да поемат отговорност в екстремни ситуации. Коректни са с колегите.

01.08 - 10.08
Слънчоглед
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са упорити и работливи хора. Рано правят кариера и се издигат в обществото на положение, което бранят. Обикновено са заобиколени от много деца и приятели, за които се грижат. Обичат топлото време, морето, почивката. Страдат продължително от респираторни заболявания.

11.08 - 20.08
Роза
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те са крале и кралици и могат да работят до изтощение, за да са първи във всичко. Харесвани и обичани са от другия пол. Щедри са в любовта. Често им завиждат и заговорничат срещу тях. Но не се поколебават да извадят бодли, когато се налага да се защитят. За тях семейството е остров на щастието.

21.08 - 02.09
Ралица
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са скромни и доброжелателни хора. не разчитат на другите, а се оправят сами в живота. Усетят ли обаче, че другите не са добре разположени към тях, намразват ги за цял живот. Не обичат споровете и не ценят мнението на другите. Щастливи са в брака. Страдат от душевни болести.

03.09 - 11.09
Карамфил
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те са истински борци за справедливост и защитници на слабите. Не се изправяйте на пътя им. В семеен кръг са лидери идеалисти. Могат да работят на няколко места едновременно. Обичат да готвят. Не понасят измамата и обичат верния си партньор. Трябва да внимават за линията си.

12.09 - 22.09
Астра
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са големи оптимисти. Трудностите не ги плашат. Лидери са и около тях атмосферата е добра. Поддържат ред в делата и живота си. Лесно намират сродна душа, домът им е комфортен, към близките си са внимателни. Ако не намерят семеен уют, правят голяма кариера. Гастритни болки.

23.09 - 03.10
Калуна (Пирен)
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са фини хора. Перфекционисти са във всичко. Добри анализатори са и имат нюх. Отлични приятели, те никога няма да ви изоставят. Лесно оцеляват в трудни ситуации. За тях любовта е важна, но когато са сами, не се отчайват. Верни са на пратньора. Къщата им е пълна с гости. Проблеми със стомаха.

04.10 - 13.10
Камелия
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те са организирани по природа. Авантюристи са и никога не спират насред път, но понякога рискуват ненужно. Бонвиани, те обичат да са заобиколени с красиви неща и хора. Женят се рано и обикновено браковете им са щастливи. Обожават децата, но не им се отдават напълно.

14.10 - 23.10
Люляк
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са хора, винаги млади по дух. Имат приятели от всички възрасти. Те са влюбчиви, но истинската любов чакат с години и рядко са щастливи в брака. Ненавиждат лъжата и предателството. Оптимисти са и преодоляват препятствията философски. Не бързат да правят кариера, радват се на живота. Рядко боледуват.

24.10 - 02.11
Фрезия
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са роби на задълженията и винаги живеят с усещането, че нещо не са свършили. Симпатични са, макар, че другият пол не се реди на опашка при тях. Внимателни са с колегите. С тях трябва да си дипломат. Не бива да пушат, податливи са на белодробни заболявания.

03.11 - 12.11
Орхидея
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Родените под този знак са енигматични. Прикрити са спрямо всички и често поставят другите пред свършен факт. Те са търпеливи, но не могат да чакат безкрайно. Подозрителността им води до спречквания с близките. Обичат да се радват на живота и затова не бързат да се женят.

13.11 - 22.11
Божур
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Това са силни личности, но не трябва да се претоварват с умствена работа. Трябва да пазят по-добре тайните си. Сред тях има много професионални спортисти. Дори и да не създадат семейство, те се обграждат с много хора. Обичат да пътуват и вярват в себе си.

23.11 - 02.12
Гладиол
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Хора с таланти, чинопокорни, които не се плашат от работа. Могат обаче със замах всичко да зарежат, за да хукнат да търсят "съкровище". Това са непоправими романтици. Много са внимателни към партньорите. В двойката никога не са лидери. Да се грижат за зъбите си.

03.12 - 12.12
Глухарче
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Обичат свежестта, слънцето и вятъра. Изобретателни са, дори авангардни. Не могат да оцелеят ако не привличат внимание. Елегантни са. Имат проблеми в службата, защото вземат решения без ръководството. За любовта могат да извършат лудости. Обичат комфорта. Страдат от лошо зрение.
n

13.12 - 22.12
Лотос
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Те са екзотични и това им носи късмет. Желателно е да са по-гъвкави. Обичат класиката, но имат и новаторски идеи. Добре организирани хора са и добри приятели. В семейството са консервативни, влюбват се веднъж и за цял живот. Затова страдат, ако чувствата им са наранени. Да внимават с храненето.
n

23.12 - 31.12
Еделвайс
www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com

Добри приятели. Обичат чистия въздух, планината, морето, свободата и не понасят ограничения. Спокойни са, но в критична ситуация могат да загубят контрол. Правят добра кариера с ясни идеи. С времето стават по-уравновесени. Създават семейства към 35-40 години. Страдат от мигрена.

Статията е препечатана от вестник Анонс, бр.99/2011 год. Автор: Марта Михайлова
Не е нужно да приемате хороскопа сериозно, все пак става въпрос за цветя :-)

 
© Енциклопедия - цветя и растения. Всички права запазени!
Сайта използва технологии, включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори